Ceviz Fidanı ve Çeşitleri

Ceviz Fidanı

TL

3 Yaşında Aşılı 100-150cm Tüplü

Kuru kabuklu meyve ağırlı 16-17 gram iç randımanı %50 olan yerli bir ceviz çeşidimizdir.Kıyı bölgeler hariç her rakıma dikimi yapılabilir.Şebin çeşidi tozlayıcı olarak kullanılabilir.Verimli bir ceviz çeşididir.
-Şen 1 Ceviz Fidan Yaşı:Gönderimi yapılan fidanların toplama budama,ilaçlama,toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için  taç oluşum noktası  aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı maksimum 1 veya 2 dir.
-Hasat Zamanı:Eylül ayı içerisinde.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Şen 1 Ceviz Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Ilıman sahil bandı hariç her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Fidan Gönderimi:Özel üretim fidan kutusu.
-Şen 1 Ceviz Fidanı Üretimi:Ceviz fidanı üretiminde yongalı göz , dilcikli aşı ve diğer göz aşı yöntemleri kullanılmaktadır.
-Ceviz Fidanı Anacı:Klasik anaçlı ceviz fidanları genelde yabani ceviz çöğürleri üzerine aşılama yapılmaktadır.
-Ceviz Fidan Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
-Şen 1 Ceviz Fidanı Mevsimsel Durumu:Ceviz fidanları yaprak döken bir bitkidir.Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz.Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir.Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Şen 1 Ceviz Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım:Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız.Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur.Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne  bir sulamayı ihmal etmeyiniz.    

-Saksıda Ceviz Yetiştiriciliği:Saksı içerisinde ceviz yetiştiriciliğinin temelinde ağaç tacınının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en az 15 cm'den sonra  olması gerekir.Taç oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır.Ceviz iç mekan içerisinde saksıda yetiştiriciliğe uygun bir bitkidir  fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkininin meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmaldır.Kullanacak olduğunuz saksı asgari 30 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak  ise çiçek toprağı olabilir.Saksı yetiştiriciliği yapılabilecek olan ceviz çeşitleri yan dal verimi olan ceviz çeşitleridir.Bu çeşitler chandler, fernor, cisco, tulare, howard, pedro,lara, gibi çeşitlerdir.
-Şen 1 Ceviz Fidanı Dikim Mesafesi:Klasik Anaçlı ceviz fidanlarında fidanlar arası 6 metre, sıra arası 8 metre